7 Instagram tips om het algoritme te verslaan

Hier zijn 7 Instagram tips om het Instagram algoritme te verslaan. Zo creëer je meer bereik en betrokkenheid bij je klanten en laat je je bedrijf groeien!

 

Tip 1: Wees altijd consistent

Ga je op vakantie en wil je een break? Doe dat vooral! Plan wel even wat posts vooruit, zodat je toch consistent aanwezig bent op social media. Gebruik hiervoor een planprogramma. Je kunt Canva (pro-versie vereist) gebruiken, maar ook Studio voor makers van Facebook. En natuurlijk mijn (gratis) favoriet vanwege de mooie links in je bio: Later. Check onder dit blog de link voor extra’s van Later. Ja, ook voor de gratis versie!

 

Tip 2: Deel op het juiste moment

Deel je posts op het moment waarop jouw volgers het meest actief zijn op Instagram. In je statistieken kun je zien wanneer dit is. Hoe? Klik op je profiel, klik op de 3 streepjes rechtsboven in de hoek en klik op statistieken. Zelf kijk ik altijd naar de afgelopen maand. Verander daarvoor ‘7 dagen’ naar ’30 dagen’. Scroll naar beneden, en klik op ‘Je doelgroep’. Hier zie je jouw totaal aantal volgers en de groei van volgersaantal van de afgelopen maand. Klik op ‘>’. Hier zie je de groei, de locatie, leeftijd en het geslacht van je volgers. En tada! Ook kun je hier de meest actieve tijden en dagen van jouw volgers zien. Check deze informatie en doe er je voordeel mee.

 

Tip 3: Verbeter je hashtagstrategie (#)

Je kunt tot 30 hashtags gebruiken, zet ze slim in! Voorbeelden van persoonlijke hashtags die je kunt gebruiken zijn: #(jeeigennaam) #(jebedrijfsnaam) #(naamvanjecursus) #(plaatswaarjejebevindt) #(niche).

 

Tip 4: Gebruik nieuwe Instagram features

Gebruik de nieuwe features zodra Instagram deze lanceert! Zo wacht ik bijvoorbeeld met smacht op het moment dat de caption feature in Stories hier in Nederland beschikbaar zijn.

 

Tip 5: Gebruik stickers in Stories

Daar zijn ze voor! Ook hier geldt: gebruik ze wijs. Overvraag je volgers niet. Hou een poll, stel een vraag, gebruik een slide-sticker, maar niet allemaal tegelijk! En ook niet net achter elkaar.

 

Tip 6: Plaats originele content voor elk medium

Plaats content niet door van Facebook naar Instagram – en andersom. Als je Reels kijkt heb je het vast wel eens gezien: een Reel met een TikTok watermerk erin. Instagram heeft dit in de gaten en heeft dit liever niet. Je kunt deze video’s wel gebruiken, maar sta er dan niet gek van te kijken dat je een minder groot bereik hebt dan wanneer je originele content (gemaakt in of voor Instagram) gebruikt. Houden ze dat in de gaten? Ja, dat doen ze echt!

 

Tip 7: Maak Reels!

Heb je het al gemerkt? Wanneer je een Reel plaatst krijg je niet meer zoveel bereik als 3 maanden geleden. Maar niet getreurd, Reels zijn nog steeds dé manier om nieuw publiek aan je te binden en om nieuwe volgers te krijgen.
BONUSTIP: Als je zelf Reels aan het kijken bent en je hoort een leuke audio, kun je deze opslaan. Zo kun je de audio snel weer terugvinden als jouw brein een creatieve uitspatting heeft en hoef je niet ellenlang te zoeken naar die ene leuke audio.

 

 

Als vriend van Later, kun je het gratis inplannen van 10 posts weggeven. Hier verdien ik niets aan! Ik betaal de versie waarmee ik werk gewoon zelf. Ik deel dit met je, omdat ik echt fan ben van Later en jij zo kunt meeprofiteren van 10 extra posts. Ook op je gratis account! Gebruik onderstaande link:
https://later.com/r/6ed8f8